鯛焼き


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焦げ、端部餡未到達、粉不良の幾度も失敗作を囓り、段々焼き方が
分かってきた。
・油敷かないと剥がれない状態で失敗する
・粉は柔らかくしないと中の餡が加熱しない、成形不良になる
・水の加減を間違えると型からダダ漏れになってガス台の掃除が大変
・餡は柔らかくしとかないとしっぽの隅々まで回らない
・ホットケーキミックス使用が無難、うかつに小麦粉入れたりすると
内部がグンニャリしたレアたこ焼き状になる

皮が厚すぎず、餡がはみ出さない程度でパリッと堅く焼き上げた直ぐが
熱いが一番美味い。
鯛の型からはみ出した羽状の所はパリパリとした食感で美味い。
店では切って捨ててしまうのが勿体ない。

“TAIYAKI”

“TAIYAKI” is baked traditional sweets in Japan.
Bake it in between the flour prepared by dissolving the sweet bean paste called “AZUKI”.
This Suites is molded by using a fish lucky, the type of metal that is in the form of a “TAI FISH”.
Called “TAIYAKI” from its shape, and it is popular as a quick snack in Japanese.
The use of the ingredients in there cream, and chocolate elsewhere.
I can enjoy a taste that is combined skin texture and fragrant hot ingredients are freshly baked state.

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